Mineraalimeikeillä luonnollisempi lopputulos

Mineraalimeikit kasvattavat jatkuvasti suosiotaan ja tarjolla on useiden eri valmistajien tuotteita. Mineraalimeikkien kehutaan sopivan ongelmaiholle ja olevan muutenkin ihoystävällisempiä, mutta mitä mineraalimeikit oikeastaan ovat? Mineraalimeikkien raaka-aineina käytetään ainoastaan aineksia, jotka saadaan luonnollisesti maasta, eikä niihin lisätä keinotekoisia hajusteita, väriaineita tai säilöntäaineita. Ne suunnitellaan suojaamaan ihoa auringolta samalla kun ainesosat ravitsevat ihoa. Mineraalimeikkeihin ei yleensä lisätä hajusteita tai kemikaaleja, joten ne sopivat hyvin myös herkkäihoisille. Koostumukseltaan mineraalimeikit ovat usein jauhemaisia, jolloin ne levittyvät iholle huomaamattomammin kuin esim. nestemäinen meikkivoide. Jauhemainen koostumus tekee myös sen, ettei paksumpikaan kerros meikkiä tuki ihohuokosia. Mineraalimeikeistäkin löytyy silti peittäviä vaihtoehtoja ja kerrostamalla meikkipuuteria saadaan myös parempi peittävyys tai lisää väriä kasvoille. Mineraalimeikit on valmistettu 100 prosenttisesti murskatuista, puhtaista mineraaleista eikä niissä käytetä säilöntäaineita. Mineraalimeikit eivät kuivata ihoa, mutta osassa mineraalimeikeistä on ainesosia jotka imevät ihon pinnalle ilmestyvää ylimääräistä hikeä ja rasvaa. Mineraalimeikkikin tulee puhdistaa kasvoilta ennen nukkumaanmenoa, samalla kun kasvoilta pestään päivän aikana kertyneet epäpuhtaudet.

Mineraalimeikkejä ei jaotella ihotyyppien mukaan, sillä niiden luvataan sopivan kaikille ihotyypeille. Vaikka raaka-aineina käytetään luonnollisia mineraaleja, ovat mineraalimeikit allergiatestattuja. Mineraalimeikit sisältävät usein hienoksi jauhettua rautaoksideja, talkkia, sinkkioksideja ja titaanioksideja. Mineraalimeikit eivät ole uusi keksintö, vaikka ne juuri nyt ovatkin suosionsa huipulla. Mineraaleja on kuitenkin käytetty luonnonkosmetiikassa ja tavallisissa kosmetiikkatuotteissa vuosituhansien ajan. Esimerkiksi Kleopatran käyttämän silmärajauksen kerrotaan olleen mineraalipohjainen. Kuluttajien valintoja ohjaavat henkilökohtaiset mieltymykset ja suuri merkitys on myös ihon tarpeilla ja vaatimuksilla. Mikäli mineraalimeikkien koostumukseen tottuu ja sen käyttämiseen rutinoituu, ei siinä kuitenkaan ole juuri huonoja puolia. Useampien valmistajien tulo markkinoille on myös laskenut ennen varsin hinnakkaan kosmetiikan hintoja.

Mineraalimeikkipohja on helppo tehdä ja siinä on vaikea epäonnistua, juurikin sen takia että jauhemainen koostumus on nestemäistä helpompi levittää tasaisesti iholle. Mineraalimeikkien käyttäjän kannattaa panostaa laadukkaisiin siveltimiin, sillä ne ovat perustyökalut mineraalimeikkien kanssa toimimiseen. Aloita puhdistamalla iho huolellisesti ja anna ihon levätä 2-3 minuuttia, jotta tasainen, normaali väri palaa. Kosteuta iho huolellisesti, sillä mineraalimeikki ei tartu liian kuivalle iholle. Mikäli ihosi on erityisen öljyinen, voit käyttää primeria myös mineraalimeikin pohjana. Aloita mineraalimeikin levittäminen siten, että käytät tiheämpää sivellintä ja levität meikkijauhetta ihon ongelmakohtien päälle, kuten finneille, tummemmille kohdille tai epätasaisuuksille. Käytä kevyitä vetoja ongelmakohdan yli. Voit levittää jauhetta useampia kerroksia, mikäli kaipaat enemmän peittävyyttä. Kuten muissakin meikkituotteissa, voit korjata ihon värivirheitä vastavärejä hyödyntämällä. Käytä vihreää peiteväriä punaisille kohdille ja kellertävää jauhetta tummien silmänalusten peittämiseen.

Tämän jälkeen voit levittää mineraalipohjan, jonka sävyn tulisi olla mahdollisimman lähellä ihosi omaa sävyä. Käytä tähän kabuki-sivellintä, joka on suunniteltu peittämään suuria alueita ja levittämään jauhetta tasaisesti. Käytä pyöriviä liikkeitä, jotta saat paremman peittävyyden. Jokaista mineraalimeikkiä käytettäessä jauhetta kannattaa kaataa meikkipurkin kannelle pieni määrä ja pyöräyttää sivellintä siinä. Kabuki-sivellin ottaa sisäänsä jo kertasipaisulla runsaasti puuteria. Kopauta sivellintä kannen reunaa vasten, jotta ylimääräinen jauhe karisee pois. Muista mineraalipohjaa levittäessäsi sipaista jauhetta myös silmäluomille, korville, kaulalle ja leuan alle. Kun olet tyytyväinen pohjan peittävyyteen, voit lisätä kasvoille väriä aurinkopuuterin tai poskipunan muodossa. Käytä pienempää sivellintä, mutta toimi muuten samoin kuin pohjan kanssa. Lisää väriä haluttuihin kohtiin. Mineraalijauheella saat luotua helposti pehmeän hehkun. Lisää vielä hieman aurinkopuuteria otsaan, nenään ja leukaan. Mineraaliaurinkopuuterin kanssa kannattaa olla varovainen, tarvitset sitä paljon vähemmän kuin luulet.