Mitä on contouring?

Contouring on kasvojen muotoilemista meikillä erilaisten värisävyjen avulla. Contour-meikillä voidaan luoda illuusioita esimerkiksi kapeammista kasvoista tai nenästä. Meikillä voidaan korostaa erityisesti poskipäitä ja kasvojen luustoa, ja muotoilla leukaa ja poskia. Contouring muistuttaa paljon jo pitkään pinnalla ollutta bronzing-trendiä, mutta contouringilla luodaan illuusioita varjostuksella, kun taas bronzing on vain ruskettuneen ihon jäljittelemistä.

Meikkaustyyli sai alkunsa jo 1500-luvulla, näyttelijöiden käyttäessä liitua ja nokea korostaakseen kasvojensa ilmeitä. 1800-luvun loppupuolella, kun sähkö keksittiin, noki katosi yleisestä käytöstä. Näyttelijöiden tuli vaihtaa noki sminkkiin. Kuningatar Victorian mukaan meikki oli vulgaaria, ja vain näyttelijät ja prostituoidut käyttivät sitä, joten meikkejä pystyi ostamaan vain naamiaispukuliikkeistä. 1920- ja 1930-luvuilla contouring löysi tiensä valkokankaille, saksalaisen näyttelijättären, Marlene Dietrichin toimesta. Meikin avulla näyttelijöiden kasvot saivat enemmän ulottuvuutta valkokankaalla. Vuonna 1945 meikkitaiteilija Max Factor Sr. julkaisi ensimmäisen opetusvideon kasvojen muokkaamisesta meikin avulla, ja sisällytti videoon useita erilaisia kasvojen muotoja. 1950-luvulla kasvojen piirteitä korostettiin pehmeästi, vanhan Hollywood-glamourin mukaisesti. Tätä pehmeämpää contouring-tyyliä käyttivät muun muassa näyttelijät Audrey Hepburn, Marilyn Monroe ja Elisabeth Taylor. Yksi 1990-luvun tunnetuimmista meikkitaiteilijoista, Kevyn Aucoin oli vastuussa muun muassa Gwyneth Paltrown, Cindy Crawfordin ja Janet Jacksonin vahvasti uudelleen muokatuista kasvoista. Contour-meikkausta voidaan tehdä myös muille vartalon osille, kuten esimerkiksi korostaessa rintamusta tai ruskettuneita jalkoja. Tämä tyyli tuli tutuksi vasta 2000-luvulla, julkisuuden henkilöiden sosiaaliseen mediaan julkaisemien kuvien kautta. Contour nousi pinnalle, kun tosi-TV-tähti Kim Kardashian alkoi näyttäytyä julkisuudessa kavennetuilla kasvoillaan. Kardashianin siskosten uskottiin käyneen kauneusleikkauksissa, vaikka muutos johtui vain uudesta meikkaustyylistä. Kimin voitaisiin sanoa tuoneen meikkaustyylin valkokankailta tavallisten tallaajien keskuuteen. Kim myös omistaa oman meikkimerkkinsä, KKW Beautyn. Nykyisin Kim Kardashian tosin on siirtynyt contouringista strobingiin, joka tarkoittaa pelkkää vaaleimpien kohtien korostamista ja hehkun luomista. Meikkitaiteilija Bobbi Brown ei ole tämän trendin fani. Hänen mukaansa jokaisen tulisi meikata omalla tyylillään, eikä tehdä jokaista liikettään Kardashianien mukaisesti. Hän sanoo contour-meikin näyttävän lähinnä lialta ja mudalta kasvoilla. Brown harmittelee, että contouring trendinä antaa naisille kuvan, että heidän luonnollisissa kasvoissaan on jotain vikaa, jos he eivät omista teräviä poskipäitä tai vahvaa leukaa. Brown on myös vastaan huulten täyttämistä, sillä kuka muka sanoi, etteivät pienetkin huulet olisi kauniit?

Miten ja millä

Contouring-meikki voidaan tehdä nestemäisillä tai puuterimaisilla aineilla. Contour-tuotteen tulisi olla mattapintainen, jotta tulos on luonnollinen. Koska varjot ovat viileäsävyisiä, tuotteen tulisi sisältää harmaan tai beigen häivähdyksiä. Oranssi tai kultainen sävy pilaa luonnollisten varjojen vaikutelman.Meikatessa korvat toimivat oppaana. Contouring kannattaa aina aloittaa ruskealla sävyllä suun vierestä korvan yläreunaan asti. Tämä viiva menee poskiluun yli. Samalla sävyllä vedetään viiva leuan alaosasta aina korvalehden alareunaan asti. Vähän väriä voidaan myös lisätä hiusrajan ja otsan yhdistymiskohtaan. Highlighteriä, eli vaaleampaa korostusväriä taas voidaan lisätä poskipäiden yläpuolelle ja hieman nenän varrelle. Sävyn tulisi olla hienovarainen, mutta kirkas, ja sopiva ihon oikeaan sävyyn verrattuna.

Miten ja millä

Tummia sävyjä käytetään alueisiin, joiden halutaan herättävän vähemmän huomiota. Vaaleat, kirkkaat sävyt taas korostavat tiettyjä alueita. Tärkeää on häivyttää hyvin, että meikki näyttää luonnolliselta. Häivytys voidaan tehdä esimerkiksi puuterihuiskulla tai meikkisienellä. Lisäksi luonnolliseen lopputulokseen vaikuttavat valitut sävyt ja meikin määrä kasvoilla. Contouringin noustessa pinnalle, alkoivat myös uudenlaiset ”tekniikat” nousta esille. Youtubessa ja Instagramissa on lukuisia videoita, joissa contour-meikkiä levitetään kasvoille esimerkiksi ruokailuvälineillä. Hulluimmat jopa käyttävät teräviä leikkuuveitsiä apuna saavuttaakseen suoria linjoja. Turvallisin tapa on kuitenkin lisätä meikki silmämääräisesti, ilman ylimääräisiä esineitä kasvoilla.