Punaisen maton muoti Oscareissa

Oscareilla tarkoitetaan elokuva-alan palkintogaalaa, jossa jaetaan palkinnot kaikille vuoden parhaimmille elokuvaosaajille.

Palkinnot jaetaan elokuvien eri osa-alueiden kesken, jotka valitaan Yhdysvaltain elokuva-akatemian valtuuston kesken. Valtuustoon kuuluu yli 6000 jäsentä, jotka vuosittain päättävät Oscar-palkintojen saajat. Oscar-gaala tunnetaan myös nimellä Academy Awards eli suomennettuna akatemian palkinnot. Tämä on kirjaimellinen nimi tapahtumasta, jossa akatemia jakaa palkinnot parhaille osaajille. Tunnetumpi nimi on kuitenkin Oscarit, joka on itse asiassa pelkästään jaettavan palkinnon nimi. Gaalassa jaetaan Oscar-nimiset patsaspalkinnot kaikille palkinnon saaneille. Oscar-patsaan nimi on kuitenkin hieman mysteeri, eikä sen nimen alkuperästä ole tarkkaa tietoa. Nimestä kuitenkin löytyy eri tarinoita, joista jokainen voi valita itse todenmukaisimmat. Ensimmäinen viittaus palkinnon nimeen tehtiin vuonna 1934 ja useimmiten sen nimen väitetään olevan peräisin elokuva-akatemian kirjastonhoitaja Margaret Herrickiltä. Hän huomautti patsaan näyttävän aivan hänen Oscar-sedältään, jonka mukaan patsas sitten nimettiin. Toinen yhtä väitetty tarina nimestä taas tulee Bette Davisilta. Hän kuulemma nimesi patsaan ensimmäisen miehensä mukaan, jolta patsas näytti. Nimestä on kuitenkin olemassa vaikka kuinka paljon eri skenaarioita.

Oscar gaalan muoti

Yksi Oscar gaalan puhutuimmista asioista on kuitenkin palkintojen lisäksi puvut. Tämä on iso puheenaihe Oscareissa ja useat toimittajat käyvät kiivaa keskustelua, mitkä olivat Oscar gaalan parhaat ja huonoimmat asut. Jokaisen lehden sivulle kirjoitetaan artikkeli, jossa käydään läpi gaalan mieleen painuneimmat asut. Tähtien tyyli on yksi arvostelluimmista aiheista Oscar gaalassa, joten yksikin muotivirhe aiheuttaa isot otsikot. Tästä tähdet ja Oscar gaalan vieraat ovatkin tietoisia, joten gaalaan usein panostetaan paljon. Gaalan asu on yksi vuoden tärkeimmistä asuista, jonka on pakko onnistua täydellisesti. Hyvällä ja onnistuneella asulla saadaan paljon katseita ja hyvää mainetta aikaan. Huonolla asulla kerätään tietenkin myös katseita, mutta se saattaa joutua hyvinkin ilkeän arvostelun kohteeksi. Lehdet kirjoittavat hyvinkin vapaasti ja kaunistelemattomasti Oscareiden asuista omilla sivuillaan. Tietenkin myös Oscar gaalan katsojien lempi puuha on arvostella mitä erilaisimpia asuja ja päättää niistä oma suosikkinsa. Tähän tähdet valmistuvat huolellisesti ja usein asujen suunnittelu aloitetaankin monia kuukausia etukäteen. Oscar gaalan osu on vuoden tärkeimpiä asuja, joten sen täytyy onnistua täydellisesti ilman minkäänlaisia virheitä. Tähän tehtävään palkataankin huippusuunnittelijoita, jotka käyttävät monta kuukautta täydellisen asun suunnitteluun. Asun on istuttava täydellisesti sen kantajallaan ja sen on erotuttava massasta. Tämä onkin haastava tehtävä. Nimittäin, jos asulla haluaa erottua edukseen, sen on oltava täydellisesti istuva, muista erottuva todella kaunis asukokonaisuus. Tässä onnistuttua saakin osakseen erittäin paljon hyvää huomiota ja uutisointia.

Vuoden 2019 top 3 parhaat asut

Lady Gaga voitti ensimmäisen Oscarinsa ja teki samalle vuodelle upean asu suorituksen. Hän pukeutui eleganttiin mustaan asuun, joka istui tähden vartalolle täydellisesti.Toinen erittäin huomiota herättänyt onnistunut asu valinta oli Jennifer Lopezilla. Jennifer oli kirjaimellisesti pukeutunut diskopalloksi. Hänen kokopeittävä asunsa on täynnä hopeisia ja punaisia kiiltäviä paletteja.Amy Adams taas valloitti tänä vuonna gaalaa upealla valkoisella merenneitomaisella asullaan. Asu imartelee täydellisesti Amyn muodokasta vartaloa, joka tekee asusta täydellisen.

Vuoden 2019 top 3 parhaat asut

Muuten gaalassa nähtiin tänä vuonna erittäin näyttäviä ja kauniita asuja, jotka varmasti jäivät jokaisen mieleen. Jokainen tähti oli painostanut tänä vuonna erityisen paljon asuun, joten punaisella matolla nähtiin hyvinkin onnistuneita ja erikoisia asu valintoja. Erityisen paljon gaalassa nähtiin tänä vuonna punaista ja vaaleanpunaista väriä, joka myös erottui edukseen monien tähtien asu valinnoissa. Upeat vaaleanpunaiset röyhelöasut, olivat gaalan suosituimpia.