Ripset ja rajaukset ovat helppoja keinoja saada katseeseen lisää syvyyttä

Jokainen nainen tietää, kuinka paljon kasvoja ja ilmettä saa muutettua meikin avulla. Vaikka toisinaan on ihana kulkea aivan luonnollisena, joskus on taas hauska kokeilla eri ilmeitä meikin avulla. Pääosassa meikkauksessa ovat silmät, joiden hehkua voi kirkastaa useilla eri konsteilla.

Silmämeikin peruspilari ovat kulmakarvat. Ne kannattaa meikata huolellisesti kiinnittäen huomiota oikeaan malliin ja rajojen häivyttämiseen. Seuraavaksi tärkein on kunnollinen ripsiväri tai vaihtoehtoisesti ekstraripset tuuheutta ja väriä tuomaan. Ripsien meikkaaminen kannattaa aloittaa kuitenkin ripsientaivuttimen avulla. Tarkista, että taivuttimessa oleva muoviosa on puhdas ja käy ripset hellästi läpi ennen ripsivärin levittämistä. Mikäli kaipaat pidempään kestävää kaarevuutta, voi metallista ripsientaivutinta lämmittää hieman hiustenkuivaajan avulla ennen taivuttamista. Ripsivärissä kannattaa panostaa laatuun ja ripsiväri tulisi vaihtaa uuteen kahden kuukauden välein, vaikka vanha olisi vielä jäljellä. Näin ehkäiset ikäviä silmätulehduksia ja vältyt kuivana poskille rapisevalta ripsiväriltä. Ammattilaiset neuvovat levittämään ripsivärin ripsen tyvestä alkaen rauhallisilla vedoilla, tehden pientä sivuttaisliikettä harjalla samaan aikaan. Näin saat ripsiin maksimimäärän väriä. Kun pääset ripsen päähän, sitä voi harjan avulla taivuttaa vielä ylöspäin.

Ripsienpidennykset ovat olleet muodissa jo pitkään, mutta mikäli et halua sitoutua huoltokäynteihin parin viikon välein tai muuten vain kaipaat vaihtelua meikkiin, niin irtoripset ovat myös mainio vaihtoehto katseen kirkastamiseksi. Pitkään irtoripset saattoivat tuntua hankalammilta käyttää, mutta nykyään valikoimaa löytyy suhteellisen luonnollisista hyvinkin näyttäviin vaihtoehtoihin. Irtoripsien mukana myytävä liima on yleensä varsin huonolaatuista ja kuivaa jo aluksi, joten ahkeran irtoripsien käyttäjän kannattaa ehdottomasti satsata kunnolliseen liimaan. Liimaputkilo säilyy käyttökelpoisena jopa pari vuotta, kunhan vain muistat puristaa siitä aina lopuksi ilmat pois. Kunnollista ripsiliimaa saa ammattilaisille tarkoitetuista kosmetiikkaliikkeistä tai vaikkapa tavaratalojen kosmetiikkaosastoilta. Kunnollisen liiman kanssa saat tehtyä myös paljon siistimpää jälkeä, sillä pieni määrä liimaa riittää yleensä pitämään ripset paikallan kolmekin päivää. Lisäksi ne on helppo irrottaa käytön jälkeen. Laadukkaita irtoripsiä voi yleensä käyttää uudelleen kerran tai kaksi, mutta silloin ne pitää puhdistaa huolellisesti ripsiväristä käytön jälkeen. Tähän voi käyttää vaikkapa puhdasta ripsiharjaa ja desinfiointiainetta. Veden kanssa ripset eivät saisi joutua kosketuksiin! Irtoripsiä myydään sekä tupsuina että koko ripset kattavina nauhoina. Tupsuja voi asettaa silmäkulmaan korostamaan katsetta, tai koko alueelle lisäämään tuuheutta. Mikäli käytät koko ripsien alueelle tarkoitettuja irtoripsiä, kannattaa nauha leikata kahteen tai kolmeen osaan ja kiinnittää ripset osissa. Älä kuitenkaan lyhennä nauhaa silmän sisäkulmasta, sillä se osio on yleensä suunniteltu korostamaan kauniisti silmän omaa muotoa.

Ripsien lisäksi rajaus on tehokas tapa saada näyttävämpi katse. Rajauksen avulla saat ripset näyttämään pidemmiltä ja silmien muotoa korostettua. Voit vaihdella rajauksen paksuutta, terävyyttä ja muotoa ja kokeilla, kuinka paljon se muuttaa ilmettä. Rajauksen tulisi kuitenkin aina alkaa ripsen tyvestä. Rajausta ei kannata edes yrittää tehdä yhdellä vedolla, vaan edetä pätkä kerrallaan. Rajauksen hahmotteluun voi käyttää kynää ja sen päälle vetää tummemman viivan tussilla tai voidemaisella rajauksella. Sinisilmäiselle musta rajaus saattaa olla liiankin raju, sillä sinisten silmien kanssa vahva meikki näyttää usein sotkuiselta. Kokeile siis vaikkapa tummanruskeaa tai harmaan rajausta. Rajausta kannattaa jatkaa hieman silmäkulmasta eteenpäin ja nimenomaan yläviistoon. Suora tai alaspäin kaartuva rajaus muuttaa helposti ilmeen väsyneeksi tai alakuloiseksi. Jos haluat muuttaa rajauksen väriä, voit taputella sen päälle haluamaasi luomiväriä. Näin rajaus myös kiinnittyy paremmin paikalleen. Silmät voi rajat myös alaluomen osalta, mutta tällöin kannattaa suosia ohuempaa rajausta, jottei yleisvaikutelmasta tule liian raskas.